Connect with us

Veri Politikasi

  1. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Kıbrıs Yeni olarak (“Kıbrıs Yeni”) kişisel verilerinizi güvenliği konusunda azami özeni göstermekteyiz. KVKK kapsamında sizleri bilgilendirmek isteriz.

    Kişisel verilerinize ilişkin

    KVKK uyarınca “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” kişisel veridir. Bu bağlamda işbu sayımla sınırlı kalmamak kaydıyla size daha iyi hizmet verebilmek, istatiksel çalışmalar yapabilmek, reklam ve pazarlama faaliyetimizi yürütebilmek adına; adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve doğum yeriniz, telefon numaranızın, resim, görüntü ve ses kaydınız, IP adresiniz, elektronik posta adresiniz, sosyal medya hesapları üzerinden bağlanılması durumunda o kanala ait bilgileriniz başta olmak üzere kullanıcı olarak kişiliğinizle doğrudan veya dolaylı olarak tanımlanan her türlü kişisel bilgileriniz kişisel veri sıfatıyla KVKK kapsamında tarafımızca saklanacaktır.

    Kişisel verilerinizin kimlerle paylaşılacağına ilişkin

    Toplanan kişisel verileriniz; Kıbrıs Yeni ve ona bağlı doğrudan veya dolaylı bağlı olduğu grup şirketleri tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalanabilmeniz, müşteri ve izleyicilerimizi tanımak, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda tercihlerinizi ve kullanım alışkanlarınızı anlamak, buna ilişkin araştırma, bilgilendirme yapabilmek, pazarlama ve reklam çalışmalarımızı şekillendirmek, şirket stratejimizi belirlemek ile Kıbrıs Yeni insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, grup şirketlerimize, hissedarlarımıza, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8 ve 9 numaralı maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

    Kişisel verilerinizi toplama yöntemi ve hukuki sebebine ilişkin

    Kişisel Verileriniz, her türlü yazılı, sözlü veya elektronik ortam üzerinden verdiğiniz beyan ve onaylarla toplanmakta ve KVKK’ın 5 ve 6 numaralı maddelerinde listelenen şartlara uygun olarak işlemektedir.

    Kişisel Verileriniz yönelik haklarınıza ilişkin

    KVKK’ın 11 numaralı maddesi gereği Kibrisyeni.com sitesi üzerinden başvurarak:

    • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
    • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme
    • KVKK ile öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
    • Kişisel verilerin düzeltilmesini talep etme veya silinmesini talep etme hallerinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz.

    Çerez (Cookie) kullanımına ilişkin

    Çerezler (Cookie) internet sitemizi ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamamızı kullanmanız halinde internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayar veya mobil uygulama kullandığınız cep telefonu, tablet (vb.) içinde tanımlama dosyalarıdır. Tarafınıza daha iyi hizmet sunabilmek için iş bu Kişisel Verilerinizi kullanma koşullarına bağlı kalarak sitemizde gezinme bilgilerinizi saklamakta; 3. Kişilerle paylaşabilmekteyiz. Kalıcı çerez ve geçici çerez olmak üzere iki tür çerez bulunmaktadır. Kalıcı çerez, internet sitemizi ziyaret ettiğinizde oluşturulur ve geçerlilik süresi bitene kadar saklı kalmaya devam eder. Geçici çerez, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz esnada oluşturulur ve internet sitemizde geçirdiğiniz süre boyunca aktif kalır daha sonra erer.

    Çerezlerin bilgisayarınızda saklanmasını istemiyorsanız tarayıcınızın ayarlar kısmından çerez kullanım tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim ayarları tarayıcıdan tarayıcıya farklılık göstermekte ve modern tarayıcıların yardım menüleri altında çerezlere ilişkin detaylı bilgiler yer almaktadır.

    Kişisel verilere ilişkin iletişim izin metni

    İşbu metin ile birlikte, paylaşmış olduğunuz isim, soy isim, yaş, cinsiyet, medeni durum, yaşanılan bölge, eğitim düzeyi, ilgi alanları, her türlü yazılı ve görsel basına ilişkin alışkanlığı-tercih, zevk ve beğeniler, fatura içerikleri, cep telefonu numarası, mail, IP adresi ve ikametgâh adres bilgileri ile kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgilerinizin toplanması; kişisel bilgilerinizin; tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi, satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi, istatiksel bilgi oluşturulması amacıyla; otomatik olan/olmayan yöntemlerle temin, devralınma, yasal azami süreler aşılmamak üzere öngörülecek süre ile yurt içinde ve dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilme, depolanma, muhafaza, elde edilebilir hale getirilme, kullanılma, güncellenme, değiştirilme, birleştirilme, yeniden düzenlenme, sınıflandırılma, açıklanma, paylaşım, (yurt içinde-dışına) aktarılma, transfer ve sair işlenmelere tabi tutulabilecek ve aynı amaçlara yönelik olarak; tüm Kıbrıs Yeni ile de paylaşılmasına izin vermiş bulunmaktasınız.

    Bu kişisel verileriniz satış pazarlama amaçlı tarafınızı bilgilendirme, kişi hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla hukuken meşru menfaatler için gereken veya zorunlu olan durumlarda, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta, kargo yoluyla bildirimlerimizin ve ürünlerinizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, ilgili mevzuat hükümlerine riayet edilerek 3. kişi/kurumlarla paylaşılacaktır. Kanunen zorunlu ise bazı uygulamalar için ayrıca izniniz de rica edilebilecektir. Kıbrıs Yeni başvurunuzla kişisel verileriniz isteminize göre silinebilir, yok edilebilir veya anonim hale getirilebilir. Bu başvurunuza karşı yasal azami sürede talepleriniz yerine getirilecektir.

 

Yayın İlkeleri

Esasen basın özgürlüğüne bağlı olarak bizim hukukumuzda basın kuruluşlarının ve basın mensuplarının uymak zorunda oldukları belirli bir “ilkeler metni” bulunmamaktadır. Doğal olarak basın kuruluşları ve basın mensupları açısından genel hukuk kurallarının ötesinde hukuken bağlayıcı nitelikte herhangi bir ilke veya kural bulunmamaktadır.

Bu nedenle basın mensupları çalışmalarında hukukun genel kurallarına uymakla yükümlüdür. Ancak ülkemizde faaliyet gösteren Basın Konseyi’nin benimseyip ilan ettiği bazı temel ilkeler bulunmaktadır.

Kıbrıs Yeni olarak bizim de kabul ettiğimiz temel ilkeler şunlardır:

  • Yayınlarda hiç kimse; ırkı, cinsiyeti, yaşı, sağlığı, bedensel özrü, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınamamak, aşağılamamak,
  • Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı yada incitici yayın yapmamak,
  • Kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet etmemek,
  • Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer vermemek,
  • Kişilerin özel yaşamı, kamu çıkarlarının gerektirdiği durumlar dışında, yayın konusu yapmamak,
  • Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlamamak,
  • Saklı kalması kaydıyla verilen bilgiler, kamu yararı ciddi bir biçimde gerektirmedikçe yayınlamamak,
  • Bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunmamak, ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen göstermek,
  • Suçlu olduğu yargı kararıyla belirlenmedikçe hiç kimse “suçlu” ilan etmemek,
  • Yasaların suç saydığı eylemler, gerçek olduğuna inandırıcı makul nedenler bulunmadıkça kimseye atfetmemek,
  • Gazeteci, kaynaklarının gizliliğini korumalıdır. Kaynağın kamuoyunu kişisel, siyasal ekonomik vb. nedenlerle yanıltmayı amaçladığı haller bunun dışındadır.
  • Gazeteci görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınmak,
  • Şiddet ve zorbalığı özendirici, insani değerleri incitici yayın yapmaktan kaçınmak,
  • İlan ve reklam niteliğindeki yayınların bu niteliklerini, tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirtmek,
  • Yayın tarihi için konan zaman kaydına saygı göstermek,
  • Basın organları, yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duymak.

Topluluk Kuralları

Kıbrıs Yeni kullanıcılarının yazdıkları yorumlar ve diğer iletişim etkinliklerinde uyması gereken kurallar aşağıdaki gibidir:

  • Kullanıcıların birbirlerine karşı saygılı olması zorunludur.
  • Üyelerin birbirlerine yaptığı ırkçı, cinsiyetçi, homofobik ve küfürlü yorumlara müsamaha gösterilmeyecektir. Böyle durumda yorumlara müdahale edilecektir.
  • Kullanıcılar tarafından gelen, insanların dini inancına, ırkına, etnik kökenine, yaşına, sosyal durumuna, siyasi görüşüne, cinsel yönelimine, fiziksel durumuna göre kişilere veya belirli gruplara karşı nefrete teşvik edici, şiddet içeren, provokatif, aşağılayıcı içerik ve yorumları yayınlamama hakkını Ses Kıbrıs saklı tutmaktadır.
  • Üyelik Sözleşmesini ihlal ederek diğer kullanıcıların kişisel bilgilerini ifşa eden, bu bilgileri kendi çıkarları için kullanan; tehdit, taciz gibi unsurları kullanarak, rahatsız edici bir biçimde diğer kullanıcıları sürekli takip eden ve insanları şiddete yönlendirmek adına başkalarını kışkırtan davranışlarda bulunan kullanıcıların hesapları kapatılacaktır.
  • Birey, kurum, kültür veya toplumları küçük düşürücü, küfür, aşağılama veya argo ifadelere izin verilmemektedir. Bu tür yorumların silinmesi, gerekli kişilere uyarı gönderilmesi ve/veya üyeliklerinin silinmesi hakkını Ses Kıbrıs saklı tutmaktadır.
  • Daha sağlıklı bir tartışma ortamının olması için yapılan yorumlarda üyelerin, diğer kullanıcıların inançlarına ve görüşlerine saygı göstermeleri zorunludur.
  • Yorumlarda büyük harf kullanılmamalıdır.
  • Site içerisindeki yorumlar Türkçe olmalıdır.
  • Yapılan yorumlarda mümkün olduğu kadar yazım ve imla bilgisine önem verilmelidir. Bu nedenle anlaşılmayan yorumlarda, düzeltme ve silme hakkını Ses Kıbrıs saklı tutmaktadır.
  • Herhangi bir ticari amaç ya da telif hakkı içeren yorumlara izin verilmeyecektir.
  • İnsanları kışkırtan, saldırgan bir kullanıcı adı seçilemez.
  • İçeriğin konusunda sapmayarak yapılan yorumlar olası tartışmaların engellenmesine yardımcı olacaktır. Aksi takdirde yorumlarınızı Ses Kıbrıs takdirine bağlı olarak silinebilir.
  • Üyelerin kendi güvenlikleri açısından kişisel ve özel bilgilerini paylaşmaması gerekmektedir.
  • Kıbrıs Yeni çalışanlarına, hakaret ve küfür içeren özel mesaj atan kullanıcıların hesaplarını silme hakkını Kıbrıs Yeni saklı tutmaktadır.
  • Spam mesajlar göndermek yasaktır. Aynı ve benzer mesajlar birden fazla kere gönderildiğinde de müdahale edilecektir.
  • Yargı mercilerine saygısızlık içeren veya içerme ihtimali olan yorumlara müsamaha gösterilmez. Yürümekte olan veya ileride başlayacak olan yargılama sürecini etkileyecek her şey bu kapsamdadır.

Kullanıcı ve Gizlilik Sözleşmesi

Kıbrıs Yeni Kullanıcı ve Gizlilik Sözleşmesi (Bundan sonra kısaca “Sözleşme” olarak anılacaktır), Kıbrıs Yeni (Bundan sonra kısaca “Kıbrıs Yeni” olarak anılacaktır.) ile http://www.kibrisyeni.com/  adresine (Bundan sonra kısaca “kibrisyeni.com” olarak anılacaktır) üye olacak ya da kibrisyeni.com adresini ziyaret edecek internet kullanıcıları (Bundan sonra kısaca “Kullanıcı” olarak anılacaktır.) arasında akdedilmiştir.

  • Kıbrıs Yeni; kullanıcılarına Kibrisyeni.com internet sitesi üzerinden haber, makale, multimedya yayını yapan, şehir rehberi servislerini kullanıcıları ile paylaşan, üyelerinin yorum yazabilecekleri ve tartışma yapabilecekleri elektronik ortam sağlayan bir basın kuruluşudur.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com adresine üye olarak veya ziyaret ederek bu sözleşme’yi kabul etmiş sayılmaktadır.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com adresini ziyaret ederken bu sözleşme’ye, Kıbrıs Yeni tarafından yayınlanan ve yayınlanacak olan diğer her türlü kullanım koşuluna ve Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına uygun davranmayı taahhüt etmiş sayılmaktadır. Aksi halde; tüm hukuki ve cezai sorumluluk Kullanıcı’ya ait olacaktır.
  • Kullanıcı’nın kibrisyeni.com adresine içerik ekleyebilmesi, içeriklere kendi hesabı altında yorum yapabilmesi, diğer üyeleri takip edebilmesi, belli içerikleri favorilere ekleyebilmesi için anasayfada bulunan “Giriş Yap” bağlantısı ile açılan GBiD (Global Basın ID) sayfasında sunulan çeşitli kayıt seçeneklerini kullanmak suretiyle; e-posta adresi, kullanıcı adı, ad, soyad, şifre ve talep edilecek diğer verileri girerek ya da Facebook hesabı ile giriş yaparak kibrisyeni.com adresine üye olması gerekmektedir.
  • Üyelik hesabında hukuka aykırılık unsuru taşıyan hiçbir veri yer almamalıdır. Başkası gibi davranarak, izin almaksızın herhangi bir bireye ait bir isim kullanarak ya da insanları kışkırtacak saldırgan bir kullanıcı adı oluşturulamaz.
  • Kullanıcı, üyelik hesabı için doğru ve eksiksiz bir biçimde bilgi sağlama ve bu bilgileri sürekli güncel tutmakla yükümlüdür.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com adresine Facebook hesabı ile üye oluyorsa, kibrisyeni.com adresinin Facebook profilinde yer alan ve facebook tarafından üye olunurken kullanıcıya iletilen bilgilere kibrisyeni.com için erişim sağlama imkanı tanımış sayılmaktadır. Kullanıcı, Facebook hesabında yer alan gizlilik ayarlarında hangi bilgilerinin erişilebilir olacağını ayarlayabilir.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com adresinde kayıtlı üyelik hesabını, profil ayarlarında yer alan “Üyeliğimi Sil” butonunu tıklayarak kapatabilir.
  • Kullanıcı, kibrisyeni yöneticilerinin dilediği zaman herhangi bir sebep öne sürmeksizin üyelikleri sonlandırabileceğini, üyelik hesabını geçici ya da kalıcı olarak kapatabileceğini, üyelik hesabındaki bilgileri silebileceğini, böyle bir durumda hiçbir talepte bulunamayacağını gayrikabili rücu biçimde kabul etmiştir.
  • kibrisyeni.com adresinde herkese açık alanlara ya da özel mesaj alanlarına üyeleri rahatsız eden, tehdit, taciz ve hakaret içeren mesajlar atmak, içerikler yüklemek yasaktır. Bu yasağa aykırı şekilde davranan üyeler, durumları incelendikten sonra üyelikten çıkarılabilecektir.
  • kibrisyeni.com adresinde yer alan bilgi, veri, yazı, fotoğraf, video, ses klibi, yorumlar, makaleler, yazılımlar, kodlar, grafikler kısaca “içerik” olarak anılacak olup; bu içerikler, kibrisyeni.com adresine üyeler tarafından girilebileceği gibi kibrisyeni.com editörleri tarafından da girilebilecektir.
  • kibrisyeni.com adresine yüklenen içerikler doğru ve güncel olmalıdır. Kullanıcı tarafından eklenen, yüklenen, yaratılan her türlü içerik ister gizli paylaşılmış, ister tüm kullanıcılara açık paylaşılmış olsun, bu içeriklerin doğruluğu, güncelliği ve yürürlükteki mevzuata uygun olup olmadığı tamamen Kullanıcı’nın sorumluluğundadır.
  • Kıbrıs Yeni, Kullanıcı’dan gelen içeriği, e-postayı ya da sayfalarında bulunan herhangi bir iletiyi neden göstermeden reddetme, geciktirme, geç yayına alma veya yayınlamama hakkına sahiptir.
  • kibrisyeni.com adresinde sunulan hizmetleri kullanmak dışında, kibrisyeni.com adresinde yer alan içerikleri başka amaçlar için kullanmak, taklit etmek, değiştirmek, dağıtımını yapmak veya depolamak yasaktır. Kullanıcı, kibrisyeni.com adresinde yer alan içerikleri satamaz, reklam gibi amaçlar doğrultusunda istismar edemez ve üçüncü kişilerin hakkını zedeleyecek şekilde kullanamaz.
  • kibrisyeni.com adresinde yayınlanan hiçbir içeriğin üçüncü kişiler tarafından yayın hakkı, içerik sahibinden izin alınmadan hiçbir mecrada hiçbir şekilde kullanılamaz, yayınlanamaz.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com adresine gireceği içeriklerde 3. kişilerin kişilik haklarına zarar verecek, karalayıcı, aldatıcı unsurlar, pornografik, ahlaka aykırı fotoğraflar, hakaret, şiddet, ırkçılık, ayrımcılık ve yasadışılık unsuru bulunmayacağını taahhüt etmiştir.
  • Kıbrıs Yeni, kibrisyeni.com adresinin belli alanlarını veya kategorilerini, kullanılan bazı hizmetleri ücretli hale getirebilir ve bu ücretleri tek taraflı olarak belirleyebilir.
  • kibrisyeni.com adresine üye olanlar, üyelikleri sona erse dahi üyelik hesabı ile gerçekleştirdikleri tüm eylemlerden, yükledikleri tüm içeriklerden, üyelik hesabı ile ilgili her türlü içerik ve eylemden yalnızca kendileri sorumludur.
  • Kıbrıs Yeni, üyelik hesaplarının güvenliği için azami dikkat gösterecektir. Ancak üyelik hesabında kayıtlı bilgiler ve hesap şifresinin güvenliği Kullanıcı’nın sorumluluğundadır. Kullanıcı, üyelik hesabına ilişkin bilgileri hiçbir zaman 3. kişilerle paylaşmamalıdır. Üyelik hesabında Kullanıcı’nın kontrolü dışında bir durum oluşması durumuda derhal Kıbrıs Yeni ile irtibata geçilmelidir. Kullanıcı’nın üyelik hesabı şifresinin 3. kişiler tarafından ele geçirilmesi ve 3. kişiler tarafından hukuka aykırı içerik sağlanması dahil olmak üzere her türlü kötü niyetli kullanım, Kullanıcı’nın sorumluluğunda olup; kötü niyetli kullanımdan kaynaklanan her türlü hukuki ve cezai yükümlülük Kullanıcı’ya aittir.
  • Kullanıcı, diğer kullanıcı ve üyelerin kibrisyeni.com adresini kullanmasını engelleyecek ya da zorlaştıracak veya veritabanlarını ya da sunucuları bozacak veya işlemez hale getirecek eylemlerde bulunamaz, herhangi bir yazılım, donanım veya iletişim unsuruna zarar veremez, virüs içeren yazılım veya başka bir bilgisayar kodu, dosya oluşturamaz, yetkisi olmayan herhangi bir sisteme, dataya, şifreye ulaşmaya çalışamaz, direkt veya dolaylı olarak, verilen hizmetlerdeki algoritmaları ve kodları deşifre edecek, işlevlerini bozacak davranışlarda bulunamaz, içerikleri değiştiremez, dönüştüremez, çeviremez, alıntı göstermeksizin başka sitelerde yayınlayamaz, kanunen yasak bilgiler içeren mesajlar, zincir posta, yazılım virüsü gibi 3. kişilere zarar verebilecek içerikleri dağıtamaz, diğer kullanıcıların bilgisayarındaki bilgilere ya da yazılıma zarar verecek program ve/veya bilgiler gönderemez, bunun gibi hukuka aykırı ve Kıbrıs Yeni ile kibrisyeni.com internet sitesine zarar verecek davranışlarda bulunamaz. Aksi halde; Kıbrıs Yeni tarafından tüm hukuki ve cezai işlemleri başlatma ve taleplerde bulunma hakkı saklıdır.
  • Kıbrıs Yeni, Kullanıcı’nın bu Sözleşme’ye aykırı davranması, kibrisyeni.com adresini kullanırken ya da üye olurken verdiği bilgilerin hatalı veya gerçeğe aykırı olması, verilen hizmetleri kötü niyetli şekilde kullanması veya Kıbrıs Yeni gerekli görürse kibrisyeni.com adresini kullanmasını engelleyebilir veya üyeliğini gerekçe göstermeksizin sona erdirebilir.
  • Fotoğraf, tarif, metot, kod, program, işleyiş tasarım, logo, resim, yazı dahil olmak üzere kibrisyeni.com adresinde yer alan tüm içeriklere ilişkin tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları kibrisyeni.com internet sitesine aittir veya Ses Kıbrıs tarafından bunların kullanımına ilişkin olarak hak sahiplerinden kanunlara uygun şekilde lisans alınmıştır. Bu sebeple; söz konusu içerikler izin alınmaksızın hiçbir surette kullanılamaz, yayınlanamaz, işlenemez, çoğaltılamaz, yayılamaz, temsil suretiyle faydalanılamaz, işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletilemez. Aksi halde; Kıbrıs Yeni tarafından tüm hukuki ve cezai işlemleri başlatma ve taleplerde bulunma hakkı saklıdır.
  • Tüm mali hakları kibrisyeni.com internet sitesine ait olduğu belirtilen içerikler ile tüm fotoğraf, tarif, metot, kod, program, işleyiş ve görsellere ilişkin şahsi kullanımın dışında, kopyalama, işleme ve internet başta olmak üzere radyo-televizyon, uydu ve kablo gibi telli veya telsiz yayın yapan kuruluşlar vasıtasıyla veya dijital iletim de dahil, işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlar ve bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla her türlü araçla içeriği yayınlanamaz.
  • kibrisyeni.com adresinde yer alan içeriğin alıntılanması, makul sınırlarda kalmak ve kaynak gösterme ve ilgili içeriğe ilişkin sitemize bağlantı vermek kaydıyla mümkündür. Makul sınır, eserin veya sair içeriğin basit bir özetinden ibaret olup, içeriğe vakıf olunması için kibrisyeni.com adresinin ziyaret edilmesi ihtiyacını ortadan kaldırmayacak düzeyde olmalıdır. Her durumda, kibrisyeni.com internet sitesinde yer alan içeriklerden herhangi birinin tamamının alıntılanması, yazılı izni olmadıkça, yukarıdaki şartlara uyulsa dahi mümkün değildir. Konuya ilişkin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri saklıdır.
  • Kullanıcı’nın yayın hakkına sahip olmadığı içerik bakımından, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndaki usule uygun ve atıfta bulunmak şartıyla içerik sağlaması gerekmekte olup; aksi halde Kullanıcı Kıbrıs Yeni internet sitesinin uğradığı ve uğrayabileceği doğrudan ve dolaylı, maddi ve manevi tüm zararını tazmin etmekle yükümlüdür.
  • Kıbrıs Yeni, kibrisyeni.com internet sitesinin zararlı içerik barındırmaması için azami gayret sarf etmekle birlikte Kullanıcı’nın teknik sorunlar yaşaması veya diğer nedenlerle bilgisayarına virüs geçmesi veya herhangi bir zarara uğraması halinde uğranacak zararlardan (bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla Kullanıcı’nın bilgisayarı veya programlarının hasar görmesinden) dolayı kibrisyeni.com internet sitesinin sorumluluğu bulunmamakta olup; bu sebeple hiçbir talepte bulunulamaz. Kullanıcı, anılan zararlara uğramamak için gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.
  • Kıbrıs Yeni, kibrisyeni.com internet sitesi hizmetlerinin yapısını Kullanıcı’ya önceden bildirim yapmaksızın dilediği zaman değiştirebilir ve/veya hizmetleri veya bazı özelliklerini geçici veya kalıcı olarak sonlandırabilir.
  • Kıbrıs Yeni, kibrisyeni.com internet sitesinde yer alan içerik, hizmet, imkan ve sair unsurların yayınının devamlılık arz etmesine önem göstermekle birlikte yayının ve/veya kibrisyeni.com üzerinden sunulan hizmetlerin kesintisiz olacağına dair garanti vermemektedir. Böyle bir durumda sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • kibrisyeni.com internet sitesinin hizmet aldığı 3. kişi veya kuruluşların kusurundan dolayı yaşanabilecek herhangi bir veri kaybı durumunda sorumluluğu bulunmamakta olup; kaybolan bilgi ve verilerin yeniden girilmesi sorumluluğu Kullanıcı’ya aittir. Bu sebeple; Kullanıcı’nın verilerini korumak üzere kendi önlemlerini alması önerilmektedir.
  • Kullanıcı’nın verdiğin bilgilerin bazıları zorunlu olarak verilen (e-posta adresleri, IP bilgileri gibi) bilgiler, bazıları da Kullanıcı’nın tercihine bağlı olarak verdiği veya erişimine onay verdiği bilgilerdir. Kıbrıs Yeni, kullanıcılarına daha iyi hizmet sunabilmek için bu bilgileri dilediği sürece, bilgiler tarafınızdan silinse dahi saklayabilir. Ancak, IP bilgilerini yasal süresinden sonra saklamayacaktır.
  • Kıbrıs Yeni, Kullanıcı’nın bilgilerini saklama konusunda azami özeni göstermekle beraber Kıbrıs Yeni tarafından saklanan Kullanıcı verilerinin yer aldığı sisteme izinsiz girilmesi, sistemin işleyişinin bozulması veya değiştirilmesi suretiyle bilgilerinizin elde edilmesi, değiştirilmesi veya silinmesi halinde kibrisyeni.com internet sitesinin sorumluluğu bulunmamaktadır. Kullanıcı, kibrisyeni.com adresini her ziyaret ettiğinde, IP adresi, işletim sistemi, kullandığı tarayıcı (Explorer, Chrome vs.), bağlantı zamanı, süre bilgileri ve benzeri bilgiler otomatik olarak kaydedilmekte olup; Kullanıcı’nın izni gerekmeksizin elde edilen bu bilgilerin 3. kişilerle paylaşılmamak kaydıyla Kıbrıs Yeni tarafından kişisel bilgilerinizle ilişikilendirilerek veya anonim olarak kullanılması mümkündür.
  • Kıbrıs Yeni, resmi mercilerden usulüne uygun talep gelmesi halinde Kullanıcı bilgilerini ilgili mercilere iletecektir.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com adresini ziyaret ettiği süre boyunca Kıbrıs Yeni, “cookie” olarak da adlandırılan çerezlerin veya site kullanım verilerini analiz etme amaçlı javascript kodları veya benzer iz sürme verileri bilgisayarınıza yerleştirilebilir. Çerezler basit metin dosyalarından ibaret olup, kimlik ve sair özel bilgiler içermez, bu nevi kişisel bilgi içermemekle beraber oturum bilgileri ve benzeri veriler saklanır ve Kullanıcı’yı tekrar tanımak için kullanılabilir.
  • Kıbrıs Yeni, zaman zaman kibrisyeni.com adresine, tanıtım postalarına veya reklamlarına 3. kişilere ait internet sitelerine ilişkin bilgi ve linkleri dahil edebilir. Kullanıcı’nın bu linklere tıklayarak diğer internet sitelerine girmesi halinde söz konusu siteler ya da bu sitelerin uygulamaları kibrisyeni.com internet sitesi kontrolü altında olmadığı gibi bu Sözleşme, erişebilen bu diğer siteler bakımından geçerli değildir. Bu siteler ile sitelerin uygulamalarında yer alan bilgilerin doğruluğuna ilişkin olarak Kıbrıs Yeni hiçbir sorumluluğu kabul etmemektedir. Bu sitelerde yer alan bilgilerin doğruluğuna, bilgi kullanımına, gizlilik ilkelerine ve içeriğine ilişkin olarak kibrisyeni.com internet sitesinin hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • Kullanıcı, kibrisyeni.com internet sitesindeki yenilikler ve sair konulardaki reklam ile duyurulardan haberdar olmak istiyorsa e-posta gönderim listesine kayıt olabilir. Kullanıcı’nın e-posta gönderim listesinden çıkması için ayarlar menüsünden gerekli ayarları yapması yeterlidir.
  • Bu Sözleşme’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde Türk Hukuku uygulanacak olup; Kktc Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkili olacaktır.
  • Taraflar, bu Sözleşme’den doğabilecek ihtilaflarda, Ses Kıbrıs defter ve kayıtları ile bilgisayar kayıtlarının (e-posta yazışmaları, internet trafik bilgisi ve erişim kayıtları[log] ve benzeri) 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında muteber, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini ve bu maddenin Delil Sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt ederler.
  • Tarafların birbirlerine gönderecekleri bildirimler, Kullanıcı’nın kibrisyeni.com internet sitesinde bildirdiği adres ve/veya e-posta adresi ile Kıbrıs Yeni’nin Sözleşme’de belirtmiş olduğu adres ve/veya e-posta adresine gönderilecektir. Kullanıcı’nın bildirdiği adres ile e-posta adreslerine ve bu Sözleşme’de yer alan adres ile e-posta adreslerine yapılacak tebligatlar, geçerli tebligatın tüm hukuki sonuçlarını doğuracaktır.
  • Bu Sözleşme’nin herhangi bir maddesinin geçersiz ya da uygulanamaz hale gelmesi, Sözleşme’nin diğer maddelerini geçersiz kılmayacaktır.
  • Taraflar’ın bu Sözleşme’den kaynaklanan haklarını kısmen veya tamamen kullanmamaları veya bunlara aykırı hareket etmeleri, hiçbir suretle bu haklardan feragat ettikleri anlamına gelmeyecektir.
  • Bu Sözleşme, kibrisyeni.com internet sitesine yeni özellikler eklendikçe veya kibrisyeni.com Kullanıcılarından yeni öneriler geldikçe yeniden, önceden Kullanıcılara herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın düzenlenebilir ve güncellenebilir. Bu nedenle, Kullanıcı’nın kibrisyeni.com internet sitesini her ziyaret edişinde bu Sözleşme’yi yeniden gözden geçirmesi önerilmektedir.

Tebligat Adresleri Kullanıcı’nın kibrisyeni.com internet sitesinde bildirdiği adres, bu sözleşme ile ilgili olarak yapılacak her türlü bildirim için yasal adres kabul edilir. Taraflar, mevcut adreslerindeki değişiklikleri yazılı olarak diğer tarafa 3 (üç) gün içinde bildirmedikçe, eski adreslere yapılacak bildirimlerin geçerli olacağını ve kendilerine yapılmış sayılacağını kabul ederler. İşbu sözleşme nedeniyle kibrisyeni.com internet sitesinde kullanıcı’nın kayıtlı e.posta adresini kullanarak yapacağı her türlü bildirim aynen geçerli olup, e.postanın kibrisyeni.com tarafından yollanmasından 1 (bir) gün sonra Kullanıcı’ya ulaştığı kabul edilecektir. Kullanıcı, bu katılım sözleşmesinde yer alan maddelerin tümünü okuduğunu, anladığını, kabul ettiğini ve kendisiyle ilgili olarak verdiği bilgilerin doğruluğunu onayladığını beyan, kabul ve taahhüt eder.

Kıbrıs Yeni
Adres: Lefkoşa / Kıbrıs
E-posta: haber@kibrisyeni.com

Advertisement
GÜNDEM5 saat ago

İŞTE ÜST KOMİTE KARARLARI

Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yeni kararlar aldı. Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında...

GÜNDEM6 saat ago

8286 test yapıldı, 34’ü yerel 54 pozitif vaka

Son 24 saatte yapılan test sayısı 8286 olup, 34’ü yerel 54 pozitif vakaya rastlanmış 67 kişi taburcu edilmiştir.   Son...

GÜNDEM6 saat ago

İşte Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Riayet Etmesi Gereken Önlemler

3sivil toplum örgütü tarafından, restoranlarda Covid-19 bulaş riskinin en aza indirmek için alınabilecek önlemlere dikkat çekildi. Gıda Mühendisleri Odası, Kıbrıs...

GÜNDEM10 saat ago

“Hayvanlara sağlıklı yaşam alanı yaratmalısınız”

CTP’li gençler, Gazimağusa Belediyesi’ne bölgedeki bir barınakta bulunan köpeklerin bakımı konusunda gereğini yapması için çağrı yaparak, “Barınaklardaki hayvanlara sağlıklı yaşam...

GÜNDEM10 saat ago

Güney Kıbrıs, Coronapass uygulamasına geçti

72 saatlik pcr/hızlı testi negatif olanlar, son 6 ayda hastalığı geçirenler, en azından birinci doz aşıyı olanlar ve 3 haftalık süreci...

GÜNDEM10 saat ago

Hanehalkı bütçe anketi yapılacak!

Hanehalkı Bütçe Anketi alan uygulamasının 1 Temmuz- 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı. Hanehalkı Bütçe Anketi alan uygulamasının 1 Temmuz-...

GÜNDEM10 saat ago

Tozlu hava bir haftadır etkisini sürdürüyor… Toz salı güne kadar da etkili olacak

Tozlu hava bir haftadır bölgedeki etkisini sürdürüyor.  Toz, salı gününe kadar etkili olacak.  Konuyla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (T.A.K.) açıklamada...

GÜNDEM12 saat ago

KHYD’den fitre bağışı çağrısı

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail,  vatandaşlara, Ramazan ayı fitre bağışlarını derneğe yapmaları çağrısında bulundu. Kanser Hastalarına Yardım...

Mayıs 2021
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategoriler