GÜNDEM
Hellimin menşei adı korunmuş olarak tescil edilmesi için 26 Mart’ta oylama yapılacak

Hellimin, Menşei Adı Korunmuş (PDO) ürün yapılması ve Güney Kıbrıs’a geçişinin sağlanması sürecinde, 26 Mart’ta Avrupa Komisyonunda komitede bir oylama yapılacağı kaydedildi.
Avrupa Komisyonundan edinilen bilgiye göre, Komisyonun hellimin PDO ürün olarak tescil edilmesi ile ilgili çalışmalarına 2015’de başladığı, süreç içerisinde ortaya konan itirazların detaylı bir şekilde incelendiği kaydedildi.
Komisyonun, hazırlanan tasarıyı üye ülkelerle paylaşma noktasında olduğu, 26 Mart’ta Kalite Komitesinde oylama yapılması için sürecin devam ettiği belirtildi.
PDO ile ilgili önerge, bir paket şeklinde, Avrupa Birliği Hijyen ve Gıda Güvenliği Standartlarına tamamen uyumlu bir şekilde imal edilmesi halinde, hellimin Güney Kıbrıs’a geçişini de içeriyor.
-
GÜNDEM10 saat ago
YDP’de kazananlar belli oldu… Arıklı ilk mesajını verdi
-
GÜNDEM22 saat ago
İşte Bakanlar Kurulu kararları:
-
GÜNDEM3 saat ago
Biriken elektrik borçlarına taksit imkanı
-
GÜNDEM10 saat ago
“Yargı bağımsızlığımızı asla ve asla sorgulatamayız”
-
GÜNDEM10 saat ago
“Japonya ‘4. Dalgaya’ girdi”
-
GÜNDEM10 saat ago
Spor için işbirliği protokolü imzalanıyor
-
DÜNYA10 saat ago
ABD Polisi 13 yaşındaki çocuğu vurdu!
-
GÜNDEM20 saat ago
“Hükümet, elini taşın altına koydu”