GÜNDEM
Erdoğan’dan Feyzioğlu açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’na katılmak üzere gittiği Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu‘nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘ne ( KKTC) büyükelçi olarak atandığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, Feyzioğlu’nun iyi bir hukukçu olduğunu ifade etti.
Metin Feyzioğlu’nun uluslararası hukuk ve Kıbrıs konularında kendileriyle güzel çalışmalar yaptığını aktaran Erdoğan, “Kendisine bu teklifi yaptığımda o da ‘bunun için çok müteşekkir olurum’ dedi. Metin Bey’in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. BRTK
GÜNDEM
Şehir haritalarına ‘QR’ koduyla ulaşılabilecek

Kıbrıs’ın kuzeyindeki 6 ilçedeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı için şehir haritaları ‘QR’ olarak hazırlanıp dijital ortama aktarıldı.
Kıbrıs’ın kuzeyindeki 6 ilçedeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı için şehir haritaları ‘QR’ olarak hazırlanıp dijital ortama aktarıldı. Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi, ‘QR’ kodlara tüm turizm ofislerinden ve Bakanlığın sosyal medya sayfalarında ulaşılabileceğini duyurdu.
Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, ülkeyi ziyaret eden misafirlerle eğitim için adaya gelen yabancı öğrencilerin “QR” kodlarını cep telefonlarına okutmasıyla bilgilere ulaşabileceğini belirtti.
GÜNDEM
Zorlu Töre, Kıbrıs meselesinin Türk dünyasının davası da olduğunu yineledi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs meselesinin sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Türk dünyasının davası olduğunu yineledi.
GÜNDEM
Sınır kapılarından karşılıklı geçişlerde artış

Fileleftheros gazetesi, sınır kapılarında geçişlerin geçen yıla göre arttığını yazdı. Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, 1 Ocak – 30 Eylül 2023 tarihleri arasında 1 milyon 206 bin 767 Kıbrıslı Rum KKTC’ye geçiş yaptı. 2022’de aynı dönemde ise 1 milyon 30 bin 20 Rum KKTC’ye geçti.
2023 yılının ilk dokuz ayında 777 bin 397 Kıbrıslı Rum aracının Kuzey Kıbrıs’a geçtiğini de kaydeden gazete, 2022 yılının aynı döneminde ise bu rakamın 658 bin 927 olduğuna işaret etti.
2023 yılının ilk dokuz ayında 1 milyon 7 bin 60 Kıbrıslı Türk’ün Güney Kıbrıs’a geçiş yaptığını ve bu rakamın 2022 yılının aynı döneminde ise 775 bin 411 olduğunu belirten gazete, 2023 yılının ilk dokuz ayında Güney Kıbrıs’a 399 bin 45 Kıbrıslı Türk aracının geçtiğini ve bu rakamın 2022 yılının aynı döneminde 319 bin 081 olduğunu ifade etti.
Bu yıl Eylül ayına kadar sınır kapılarından 2 milyon 213 bin 827 Kıbrıslı Türk ile Rum’un geçiş yaptığını ve bu rakamın 2022 yılının aynı döneminde 1 milyon 805 bin 431 olduğunu kaydeden gazete, bu istatistiksel verilere İngiliz Üsleri tarafından kontrol edilen “Pergama” (Beyarmudu) ve “Strovilya” (Akyar) sınır kapılarından Güney Kıbrıs’a geçiş yapan kişi ve araçların sayısının dahil olmadığını belirtti.
Gazete, Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a ve Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a gidip gelen diğer ülke vatandaşlarının kayıt altına alınmadığını da ekledi.
-
SPOR11 saat ago
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 5. hafta heyecanı yarın yaşanacak
-
GÜNDEM11 saat ago
8 BENEFITS OF SOLAR ENERGY
-
GÜNDEM6 saat ago
Bir haftada 81 kaza, 23 yaralı, 6 milyon TL zarar
-
GÜNDEM11 saat ago
Oğuzhan Hasipoğlu: İsias Otel suçlularının en ağır cezayı almaları için elimizden gelen desteği vereceğiz
-
GÜNDEM6 saat ago
Sınır kapılarından karşılıklı geçişlerde artış
-
GÜNDEM11 saat ago
BM Genel Sekreteri Guterres, insani aranın kilit sorunları çözmediğini söyledi
-
GÜNDEM6 saat ago
Zorlu Töre, Kıbrıs meselesinin Türk dünyasının davası da olduğunu yineledi.
-
GÜNDEM3 saat ago
Şehir haritalarına ‘QR’ koduyla ulaşılabilecek